Zobacz film

Miska / miednica stalowa emaliowana Silesia Rybnik kremowa 28 cm

W magazynie

23,20 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48 godzin
pi-truck-svg Dostawa gratis powyzej 200zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 30 dni

Emaliowana miska przydatna w każdej kuchni. Nie wchodzi w reakcję z kwasami, więc idealnie nadaje się do owoców.


Wymiar miski:
pojemność - 2,55 l
średnica - 28 cm
wysokość - 8 cm


Zastosowanie

  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 020502517

Opis produktu

Emalia to powłoka szklista, więc zalety naczyń emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów.


Do kolekcji naczyń emaliowanych marki Silesia Rybnik należy również miska, która przyda się w każdej kuchni.



  • Dzięki powłoce szklistej, miska jest bardzo higieniczna.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczna dla alergików.

  • Jest trwała i odporna na korozję. Na długo zachowa kolory.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w niej bezpiecznie przechowywać owoce.

  • Łatwo utrzymać ją w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Szeroki rant zapewnia łatwe przenoszenie miski wraz z zawartością.

  • Wywinięte brzegi miski ułatwiają przelewanie płynów.


Zamów teraz - produkty wysyłamy w dniu zamówienia lub najpóźniej następnego dnia roboczego.



WIĘCEJ O PRODUCENCIE

Niewiele zakładów przemysłowych działających w Polsce może pochwalić się historią branży jak Huta „Silesia” w Rybniku. Początki zakładu sięgają jeszcze XVIII wieku, a dokładnie 1753 roku. Pod koniec XIX wieku emaliowane naczynia kuchenne z Rybnika znane były w państwach Europy i Ameryce, a emaliernia „Silesii” należała do największych w Europie, zaś po 1904 roku do największych na świecie zakładów tego typu. Wykorzystywana technologia opiera się na recepturach, będących wynikiem stuletnich doświadczeń w tej branży. Perfekcyjne opanowanie techniki emalierskiej skutkuje niezwykłą trwałością, funkcjonalnością i estetyką naczyń. Takiej tradycji warto zaufać!

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Przygotowując sałatkę z takich warzyw korzeniowych, jak marchew, seler, pietruszka lub buraki, nie gotujmy ich, bo w wodzie tracą znaczną część wartości odżywczych. Lepiej będzie zawinąć je w folie aluminiową i upiec w temperaturze 200 stopni przez 45 minut lub alternatywnie ugotować na parze.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!