Miska / miednica stalowa emaliowana Silesia Rybnik kremowa 36 cm

Zobacz film

W magazynie

cena:
39,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Emaliowana miska przydatna w każdej kuchni. Nie wchodzi w reakcję z kwasami, więc idealnie nadaje się do owoców.


Wymiary miski:
pojemność - 7,45 l
średnica - 36 cm
wysokość - 11,3 cm


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.


Zastosowanie

  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 020502521

Opis produktu

Emalia to powłoka szklista, więc zalety naczyń emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów.


Do kolekcji naczyń emaliowanych marki Silesia Rybnik należy również miska, która przyda się w każdej kuchni.



  • Dzięki powłoce szklistej, miska jest bardzo higieniczna.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczna dla alergików.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w niej bezpiecznie przechowywać owoce.

  • Łatwo utrzymać ją w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Szeroki rant zapewnia łatwe przenoszenie miski wraz z zawartością.

  • Wywinięte brzegi miski ułatwiają przelewanie płynów.



Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Przygotowując sałatkę z takich warzyw korzeniowych, jak marchew, seler, pietruszka lub buraki, nie gotujmy ich, bo w wodzie tracą znaczną część wartości odżywczych. Lepiej będzie zawinąć je w folie aluminiową i upiec w temperaturze 200 stopni przez 45 minut lub alternatywnie ugotować na parze.