Nóż bufetowy przydatny jest przede wszystkim przy przygotowywaniu tortów i innych wypieków oraz do precyzyjnego krojenia wędlin na plasterki.
Nóż bufetowy to długi, płaski nóż z zaokrągloną końcówką. Służy do przekrawania tortów i ciast przy przekładaniu masą czy galaretką, a także do wykańczania wypieków z zewnątrz (obkrajania, smarowania masą lub polewą).
Polecamy noże bufetowe marki Gerpol, wykonane ze znakomitej jakości stali ze szlachetnymi dodatkami. Wszystkie sztućce Gerpol, także noże bufetowe tej marki, posiadają 20-letnią gwarancję producenta.
- Ostrze wykonane ze wysokiej jakości stali nierdzewnej, która zapewnia bardzo dobrą jakość cięcia oraz długą żywotność noża bez konieczności częstego ostrzenia.
- Nóż bufetowy jest niezwykle przydatny przy wykańczaniu tortów i innych wypieków.
- Głodka powierzchnia ostrza pozwala na krojenie idealnych plastrów wędlin czy pieczeni
- Wykonana z tworzywa sztucznego rękojeść noża jest idealnie dopasowana do dłoni, zapewniając wysoką wygodę pracy oraz doskonałe wyważenie noża