Praktyczny nóż do krojenia i odróbki mięsa to narzędzie niezbędne w każdej kuchni. Umożliwia szybkie i wygodne porcjowanie mięsa oraz oddzielanie go od kości i chrząstek.
Nóż masarski znajduje wszechstronne zastosowanie przy przygotowywaniu posiłków mięsnych. Dzięki niemu łatwo pokroisz mięso na mniejsze kawałki, a przede wszystkim oddzielisz zbędne kości i zanieczyszczenia. Przygotowywanie kotletów, gulaszu czy mięsa drobiowego przy użyciu noża do mięsa będzie dużo prostsze i szybsze.
Dobre noże kuchenne to noże nie tylko ostre, ale i wygodne w użytkowaniu oraz posiadające niepowtarzalne kształty. Noże kuchenne kute NKB5 to połączenie funkcjonalności, jakości i nowoczesnego designu.
- Ostrze noża kute z jednego kawałka stali nierdzewnej zapewnia wysokie właściwości tnące oraz odporność na wykruszanie i pękanie
- Przy rękojeści nóż do mięsa posiada kute podparcie, dzięki któremu uzyskujemy doskonałe wyważenie noża, a także dodatkową ochronę dla palców
- Użycie najwyższej jakości stali nierdzewnej zapewnia trwałość i funkcjonalność noża do krojenia
- Wykonana z egzotycznego, twardego drzewa Pakka rękojeść noża nie odkształca się i nie absorbuje wody.