Garnek emaliowany Silesia kremowy 2.9 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
44,50 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Rondel emaliowany marki Silesia Rybnik, całkowicie bezpieczny dla alergików.


Wymiar rondla:
średnica - 20 cm
wysokość - 10,5 cm
pojemność - 2,9 l


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Silesia
Identyfikator: 0205002465

Opis produktu

Garnki emaliowane o prostym, klasycznym kształcie są zupełnie bezpieczne dla alergików. Nie zawierają żadnych elementów niklowanych, a ich powierzchnia nie wchodzi w reakcje z kwasami.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna, nie pochłania zapachów.


Rondel emaliowany pozwoli Ci gotować smacznie i zdrowo, a także przechowywać nawet kwaśne potrawy w lodówce, bez konieczności przekładania ich z garnka do innego naczynia.



  • Dzięki powłoce szklistej, rondel jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania potraw.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.



Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby zagęścić gulasz wołowy lub wieprzowy niekoniecznie musimy użyć mąki. Zamiast niej można wykorzystać suchy, czerstwy chleb (najlepiej graham). Małe kawałki chleba bez skórki dodajemy do gulaszu i gotujemy jak zwykle. Gulasz pięknie się zagęści i nie zrobią się grudki.