Zobacz film

Rondel / garnek emaliowany Silesia Rybnik ciemny zielony 2,9 l na indukcję

W magazynie

23,20 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 149 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Rondel emaliowany marki Silesia Rybnik, całkowicie bezpieczny dla alergików.


Wymiar rondla:
średnica - 20 cm
wysokość - 10,5 cm
pojemność - 2,9 l


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.




Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 02050021114

Opis produktu

Garnki emaliowane o prostym, klasycznym kształcie są zupełnie bezpieczne dla alergików. Nie zawierają żadnych elementów niklowanych, a ich powierzchnia nie wchodzi w reakcje z kwasami.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna, nie pochłania zapachów.


W emalii ugotujesz smacznie i zdrowo, a także przechowasz nawet kwaśne potrawy w lodówce, bez konieczności przekładania ich z garnka do innego naczynia.



  • Dzięki powłoce szklistej, rondel jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Jest trwały i odporny na korozję. Na długo zachowa kolory.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania potraw.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.




WIĘCEJ O PRODUCENCIE

Niewiele zakładów przemysłowych działających w Polsce może pochwalić się historią branży jak Huta „Silesia” w Rybniku. Początki zakładu sięgają jeszcze XVIII wieku, a dokładnie 1753 roku. Pod koniec XIX wieku emaliowane naczynia kuchenne z Rybnika znane były w państwach Europy i Ameryce, a emaliernia „Silesii” należała do największych w Europie, zaś po 1904 roku do największych na świecie zakładów tego typu. Wykorzystywana technologia opiera się na recepturach, będących wynikiem stuletnich doświadczeń w tej branży. Perfekcyjne opanowanie techniki emalierskiej skutkuje niezwykłą trwałością, funkcjonalnością i estetyką naczyń. Takiej tradycji warto zaufać!

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Liście szałwii mają działanie redukujące tłuszcz, dlatego powinno się je dodawać do tłustych mięs np. gęsiny czy wieprzowiny. Szałwia wzbogaci także smak cielęciny czy wątróbki. Posiekanymi listkami warto doprawić także zupę jarzynową oraz dania z roślin strączkowych. Szałwię należy jednak dodawać z umiarem, gdyż jej nadmiar zdominuje smak potrawy.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!