Szklanki z podwójną ścianką
Szklanki z podwójną ścianką

Rondel / garnek emaliowany Silesia Rybnik na gaz i indukcję z trzonkiem i dzióbkiem kremowy nakrapiany 0,45 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
24,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Wygodny rondel z trzonkiem marki Silesia Rybnik, bezpieczny dla alergików.


Wymiary rondla:
średnica - 12 cm
wysokość - 6,5 cm
pojemność - 0,45 l


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.


Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 0205002857

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Do naszych kuchni powracają naczynia emaliowane, w odświeżonej formie. Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.


Kolekcja garnków, rondli i kubków emaliowanych o kremowej, nakrapianej powierzchni przypominającej piasek, zadowoli wszystkich, którzy lubią wzory nawiązujące do natury. Częścią tej kolekcji jest rondel z wygodnym trzonkiem.



  • Dzięki powłoce szklistej, rondel jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Dzięki wygodnemu trzonkowi rondel pewnie leży w dłoni.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Do gotowanych klopsików warto dodać bułkę tartą, która sprawi, że mięso będzie spójne i się nie rozpadnie. Do klopsików smażonych natomiast najlepiej dodać bułkę namoczoną w mleku – będą bardziej soczyste.