Rondel / garnek emaliowany Silesia Rybnik z rączką ciemny czerwony 1,5 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
21,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Rondel emaliowany marki Silesia Rybnik zapewni udane gotowanie, również dla alergików.


Wymiary rondla emaliowanego:
średnica - 16 cm
wysokość - 8 cm
pojemność - 1,5 l


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 02050021104

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Powracają garnki emaliowane, w odświeżonej wersji. Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcję z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach, rondlach i kubkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.


W rondlu z wygodnym trzonkiem ugotujesz smacznie i zdrowo.



  • Dzięki powłoce szklistej, rondel jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Jest trwały i odporny na korozję. Na długo zachowa kolory.

  • Wygodny trzonek ułatwi przytrzymywanie rondla podczas mieszania.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.




Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Aby podczas gotowania ziemniaków w mundurkach nie pękała im skórka, należy dolać łyżkę octu spirytusowego lub winnego (nie będzie wyczuwalny w smaku).