Rondel / garnek emaliowany z rączką i dzióbkiem Silesia Rybnik na gaz i indukcję ciemny czerwony 0,6 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
24,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Rondel emaliowany marki Silesia Rybnik, całkowicie bezpieczny dla alergików.


Wymiar rondla:
średnica - 14 cm
wysokość - 7 cm
pojemność - 0.6 l


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.






Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • LODóWKA
    Lodówka
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 02050021105

Opis produktu

Garnki emaliowane o prostym, klasycznym kształcie są zupełnie bezpieczne dla alergików. Nie zawierają bowiem żadnych elementów niklowanych, a ich powierzchnia nie wchodzi w reakcje z kwasami.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna, nie pochłania zapachów.


W emalii ugotujesz smacznie i zdrowo, a także przechowasz nawet kwaśne potrawy w lodówce, bez konieczności przekładania ich z garnka do innego naczynia.



  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Wygodny trzonek ułatwia przytrzymywanie rondla podczas mieszania.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego powłoka szklista nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania potraw.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.



Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Liście szałwii mają działanie redukujące tłuszcz, dlatego powinno się je dodawać do tłustych mięs np. gęsiny czy wieprzowiny. Szałwia wzbogaci także smak cielęciny czy wątróbki. Posiekanymi listkami warto doprawić także zupę jarzynową oraz dania z roślin strączkowych. Szałwię należy jednak dodawać z umiarem, gdyż jej nadmiar zdominuje smak potrawy.