Sitko kuchenne do przesiewania mąki Primpol 8 cm

W magazynie

cena:
2,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Sitko kuchenne z łatwością przesieje produkty sypkie oraz oddzieli płyny od drobnych kawałków


Wymiary sitka:
- długość: 17,5 cm
- szerokość: 8,5 cm
- wysokość: 3,5 cm

Produkt jest wysyłany w losowej wersji kolorystycznej, dostępnej aktualnie w magazynie naszego sklepu.
Marka: Primpol
Identyfikator: 0207015135

Opis produktu

Sitka to jedne z tych narzędzi kuchennych, bez których żadna Pani domu nie może się obejść. W zależności od rozmiaru mogą posłużyć do przesiania mąki, która dzięki tej czynności nabierze powietrza, tym samym powodując, że ciasto z niej wypieczone stanie się pulchniejsze i lżejsze. Większe sitka pozwolą na odcedzenie warzyw i owoców z nadmiaru wody, natomiast mniejsze umożliwią utarcie i równomierne rozprowadzenie cukru pudru na ciastach, faworka, czy też racuchach.



  • Praktyczne sitko zostało wyposażone w drobną siateczkę, dzięki czemu przesiewa niezwykle dokładne

  • Sitko zostało wykonane z wysokiej jakości, trwałego tworzywa, dzięki czemu posłuży Ci przez długi czas

  • Lekkość tworzywa oraz wygodny uchwyt sprawiają, że sitko jest niebywale poręczne

  • Wielofunkcyjne sitko przesieje produkty sypkie, a także oddzieli płyny od różnych drobnych kawałków w nich pływających

  • Sitko kuchenne to niezastąpione wyposażenie w każdej kuchni

  • Mnogość wielkości sprawia, że z łatwością znajdziesz rozmiar sitka odpowiedni dla siebie

  • Specjalny otwór na końcu rączki umożliwia zawieszenie sitka na kuchennym relingu, dzięki czemu jest zawsze pod ręką


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Po co przesiewa się mąkę do wypieków? Przesiewanie to świetny sposób aby wypiek nabrał pulchności. Przesiana mąka nabiera powietrza i jest mniej zwarta. Ponadto przesianie powoduje, że sypkie składniki lepiej się łączą i ogranicza ryzyko zakalca.