Słoik na przetwory typu "Twist" / pojemnik szklany "mason jar" na przyprawy z nakrętką podwójną Vintage Altom Design Old Fashioned 0,25 l

Brak w magazynie

cena:
4,70 zł
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Słoik w stylu mason jar znajdzie zastosowanie w kuchni o aranżacyjnej stylistyce vintage


Wymiary słoika:
- pojemność - 0,25 l
- wysokość - 8 cm
- średnica - 7 cm

Produkt ten jest częścią kolekcji Old Fashioned marki Altom Design w skład której wchodzą elementy szklane (przyprawniki, słoiki, butelki oraz pojemniki) pozwalające spójnie wyposażyć domową kuchnię bądź salon. Sprawdź całą kolekcję Old Fashioned.
Marka: Altom Design
Identyfikator: 0503002158

Opis produktu

Old Fashioned to kolekcja, która bezpośrednio ma kojarzyć się z klasyczną kuchnią z lat 50-tych XX wieku. Słoik z podwójną nakrętką ściśle nawiązuje do dawnych tradycji kuchennych, domowego gotowania i przetworów.


Kolekcja Old Fashioned od marki Altom Design, do której należy słoik w typie mason jar z podwójną nakrętką, nada wnętrzu kuchni aranżacyjnego stylu retro. Nakrętka złożona z dwóch części sprawia, że przetwory w słoiku są hermetycznie zamknięte.


  • Słoik z podwójną nakrętką nawiązuje do klasycznych słojów w stylu mason jar

  • Swą estetyką słoik odnosi się do kuchni w stylu vintage

  • Wykonany z dobrej jakości szkła. Na słoiku umieszczona została miarka

  • Podwójna nakrętka zapewnia hermetyczne, bezpieczne zamknięcie

  • Słoik z nakrętką idealny jest do aranżacji kuchennych w rustykalnym lub klasycznym stylu

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Tradycyjną pasteryzację słoików w garnku z gorącą wodą z powodzeniem można zastąpić prostszą i mniej czasochłonną pasteryzacją na sucho - w piekarniku. Piekarnik rozgrzewamy do 100-110 stopni i wkładamy słoiki wypełnione jeszcze gorącymi przetworami tak aby się nie stykały. Pozostawiamy w piekarniku na około 15-25 minut w zależności od ich wielkości.

W ten sam sposób możemy wysterylizować słoiki umieszczając je na 10-15 minut w nagrzanym do 100 stopni piekarniku.