Słoik / słój do wina Browin 5 l

W magazynie

cena:
25,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczny słoik pozwoli na przyrządzenie wybornego, domowego wina oraz rozgrzewającej nalewki


Zestaw zawiera:
- ozdobny szklany słoik z tłoczonymi owocami: pojemność - 5 l, wysokość - 28,8 cm, szerokość - 17 cm,
- zakrętka fi 100 mm doszczelniająca z otworem, w kolorze czerwonym
- korek,
- rurka fermentacyjna,
- wkładka z przepisami.
Marka: Browin
Identyfikator: 050300141

Opis produktu

Smakowite domowe wino, czy też nalewka to nie tylko wspomnienie lata - smaku porzeczek, malin, wiśni, czy też winogron - to również doskonały sposób na rozgrzanie się w długie jesienne i zimowe wieczory, a także umilenie spotkania w gronie przyjaciół oraz najbliższych.Słoik do wina ułatwi jego przygotowanie i przechowanie.


Przygotowanie domowego wina o wyjątkowym smaku wymaga nie tylko wiedzy i umiejętności, ale i odpowiedniego sprzętu, który pozwoli nam uzyskać jak najlepszy efekt.


  • szklany słoik idealnie sprawi się do fermentacji win, miodów pitnych, piw oraz nalewek.

  • szkło, z którego została wykonany słój, jest nie tylko higieniczne, ale i bezpieczne dla naszego zdrowia, gdyż nie wchodzi w reakcję z przygotowywanym trunkiem.

  • szczelne zamknięcie - zakrętka z kołnierzem samo-uszczelniającym idealnie dopasowuje się do gwintu słoika, brak gumowej uszczelki sprawia, że wokół zakrętki nie zgromadzi się pleśń oraz bakterie

  • umieszczony w zakrętce uchwyt zapewnia wygodne przenoszenie pustego słoja

Słoik możesz myć w zmywarce, pozostałe elementy zestawu zaleca się, myć ręcznie.


Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Oleje ziołowe nadają potrawom doskonały aromat. Zrobimy je bez trudu podgrzewając oliwę do około 100-120 stopni C i umieszczając w niej takie zioła jak estragon, tymianek, koperek lub czosnek czy chili. Temperatura oleju uwolni aromat dodatków. Zamiast oliwy możemy użyć oleju rzepakowego lub słonecznikowego. Tak przygotowany olej powinien się przemacerować przez 2-3 tygodnie.