Sokownik parowy z wężykiem ze stali nierdzewnej Altom Design 5 l

W magazynie

cena:
99,99 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Sokownik ze stali nierdzewnej, idealny do uzyskania soku ze świeżych owoców i warzyw.


Elementy i wymiary sokownika :
1 x szklana pokrywa; wysokość z uchwytem - 6,5 cm
1 x garnek na wodę; wysokość - 12 cm
1 x zbiornik na sok z wężykiem; wysokość - 12 cm
1 x pojemnik na owoce; wysokość - 12 cm
pojemność sokownika - 5 l
średnica sokownika - 22 cm
wysokość całego złożonego sokownika z pokrywą - 30 cm

Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Altom Design
Identyfikator: 020401631

Opis produktu

Soki przygotowane według tradycyjnych receptur to smak, którego nie da się niczym zastąpić. Idealny do uwalniania soku ze świeżych owoców czy warzyw jest sokownik ze stali nierdzewnej.


  • sokownik wykonany ze stali nierdzewnej, dzięki czemu jest łatwy w utrzymaniu czystości

  • szklana pokrywa z ujściem na parę, ułatwia kontrolowanie procesu gotowania , bez konieczności jej podnoszenia

  • ażurowy dół naczynia, umożliwia oddzielenie wytworzonego soku od miąższu owoców

  • wygodne rączki zapewniają łatwe przenoszenie naczyń wraz z zawartością oraz umożliwiają korzystanie z wybranych elementów jako oddzielnych naczyń

  • wężyk ułatwia bezpośrednie przelanie powstałego soku do mniejszych naczyń
  • nadaje się na wszystkie źródła ciepła , w tym kuchenkę indukcyjną

  • nadaje się do mycia w zmywarce

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Confit to sposób przyrządzania mięsa polegająca na długotrwałym smażeniu mięsa np. gęsiny w głębokim tłuszczu. Do rondla wkładamy kawałek mięsa i zalewamy olejem. Przykrywamy folią aluminiową tak, aby matowa strona przylegała do tłuszczu. Mięso dusi się na bardzo małym ogniu (olej powinien tylko „mrugać”) do miękkości. Gotowe mięso należy przyrumienić z obu stron na patelni.