Szklanki z podwójną ścianką
Szklanki z podwójną ścianką

Brytfanny mogą być przydatne przy przygotowywaniu większych potraw nie tylko w piekarniku, ale także na kuchence indukcyjnej.

Brytfanny mają wiele zalet - także tę, że można w nich przygotowywać potrawy, wymagające gotowania na kuchence. Nowoczesne brytfanny nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek, także na indukcję. Dzięki temu są idealne do przygotowywania dań, wymagających najpierw podgotowania, a potem np. dłuższego pieczenia. Dzięki brytfannie nie musisz przekładać składników z jednego naczynia do drugiego.

Brytfanny na indukcję są niezwykle higieniczne i łatwe w utrzymaniu w czystości. Pokryte specjalną powłoką naczynia nie wchodzą w reakcję z żywnością, a materiał, z którego zostały wykonane, jest niezwykle trwały.

Brytfanna to doskonałe naczynie do przygotowywania w piekarniku lub na kuchence (także na indukcji) większej ilości potraw. Możemy w niej piec mięso czy warzywa. Z uwagi na swoje duże rozmiary pozwala upiec całego królika, kurczaka, kaczkę czy gęś. Nie bez powodu nasze babcie nazywały aktualne brytfanny gęsiarkami.