Łopatki i noże do ciasta

Łopatki i noże do ciasta służą do wygodnego porcjowania oraz podawania gościom na talerzyki domowych wypieków: ciast i tortów. Używając łopatki do ciasta unikamy ryzyka upuszczenia ciasta na czysty obrus stołowy.

Łopatka do ciasta do wygodne narzędzie o charakterystycznym, trójkątnym kształcie, pozwalające przenieść porcję tortu czy ciasta z patery (lub talerza na ciasto) na talerzyk osoby częstowanej. Kształt łopatki został specjalnie dostosowany tak, aby porcja ciasta nie spadła z niej podczas przenoszenia. Wygodna rączka pozwala na pewny chwyt, dodatkowo minimalizując ryzyko upuszczenia.

Noże do ciasta są specjalnie zaprojektowane do porcjowania domowych wypieków. Nie są one tak ostre jak noże kuchenne, bo też nie ma takiej potrzeby. W nożu do ciasta ważna jest jego długość (jeśli będziemy kroić tort, będzie potrzebne dłuższe ostrze) oraz charakterystyczny kształt - bardziej regularny niż zwykłego noża obiadowego. Noże do ciasta miewają też nieco szersze ostrza - pozwala to stosować je także do przenoszenia właśnie ukrojonej porcji na talerzyk.

Specjalistyczny nóż do ciasta może więc w niektórych sytuacjach zastąpić łopatkę - ale warto posiadać w domu oba sztućce. Z pewnością przydadzą się przy różnych okazjach.

Wykonane z najlepszych materiałów sztućce do ciasta są niezwykle wytrzymałe, z pewnością będą nam służyły przez długie lata. Szczególnie polecamy najwyższej klasy łopatki i noże marki Gerpol (z stal z domieszką szlachetnych dodatków, wzmacniających ich wytrzymałość m.in. na korozję), posiadające 20-letnią gwarancję producenta.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

3 produkt(ów)

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

3 produkt(ów)

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!