Półmiski i rawiery porcelanowe

Porcelanowe półmiski na pieczone mięso czy wędliny oraz rawiery, przeznaczone do serwowania przekąsek, sosów czy śledzi, są nieodłączną częścią zastawy stołowej. Elegancko i odpowiednio podane gościom na półmiskach i rawierkach dania podkreślają wagę domowych spotkań i przyjęć.

Półmiski porcelanowe służą do podawania wszelkiego rodzaju części dania głównego: mięs, ziemniaków czy ryżu, gdy chcemy, by goście sami decydowali o wielkości swojej porcji. Także posiłki spożywane w gronie najbliższych możemy podać na półmiskach. Półmisek świetnie sprawdza się także przy serwowaniu wszelkiego rodzaju wędlin i innych zimnych dań i dodatków.

Półmiski z porcelany dostępne są w wielu kształtach (owalne, okrągłe, prostokątne) oraz rozmiarach, dzieki czemu łatwo jest dopasować zakup do własnych potrzeb.

Porcelanowy rawier jest głębszą odmianą półmiska i najlepiej sprawdza się do podawania wszelkiego rodzaju sosów, dipów lub przystawek - bardzo często rawierka służy np. do podawania śledzi. W rawierze podać też można sałatkę czy dania w galarecie. Rawierki również występują w różnych rozmiarach, możesz dopasować je do rodzaju podawanego dania.

Półmiski i rawierki z porcelany dostępne są do zakupu w pełnych zestawach obiadowych lub pojedynczo (na sztuki). Możesz dokupić półmisek do swojej zastawy porcelanowej MariaPaula, Ćmielów czy Chodzież lub kupić go osobno, tak aby pasował do Twoich wnętrz lub aranżacji stołu.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

1-24 z 54

Strona:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

1-24 z 54

Strona:
  1. 1
  2. 2
  3. 3