Valdinox Prime
Valdinox Prime

Słoiki do marynowania grzybów to najlepszy sposób na przechowywanie jednego z naszych narodowych specjałów: marynowanych prawdziwków, podgrzybków czy kurek.

Marynowane grzyby to prawdziwa specjalność polskiej kuchni i jedna z ikon naszych narodowych przetworów. Nasze lasy w sezonie jesiennym wypełniają się grzybiarzami, którzy zebrane prawdziwki, kozaki, podgrzybki, maślaki czy kurki suszą i marynują, zamykając ich unikalne smaki do wykorzystania przez cały kolejny rok.

Marynowane w octowej zaprawie leśne grzyby, przechowywane w chłodnym miejscu w szczelnych słoikach prawdziwy rarytas i świetny dodatek do dań obiadowych. Marynowane grzyby to także popularny dodatek do równie popularnych u nas imprezowych koreczków.

Słoiki do marynowania grzybów w zależności od Twoich potrzeb, mogą mieć różną pojemność. Z reguły popularne "kurki" marynujemy w słoiczkach mniejszych, najbardziej popularne "podgrzybki" zaś w słoikach 450 - 720 ml, tak aby zawartość słoiczka była zużywana możliwie szybko i po otwarciu marynowane grzyby nie stały zbyt długo w domu.