-
Słoiki na przetwory / na miód, konfitury i dżemy typu "Twist" z zakrętką Sezon 350 ml, komplet 6 szt.
8,99 zł -
Słoiki na przetwory / na miód, grzyby, konfitury i dżemy typu "Twist" Sezon 720 ml z zakrętką, komplet 6 szt.
8,50 zł -
Słoiki na przetwory / na miód, kiszone ogórki, kompoty, sałatki typu "Twist" Sezon 720 ml, komplet 6 szt
7,40 zł -
Słoiki na przetwory, miód, marynowane grzyby, konfitury i dżemy szklane typu "Twist" z zakrętką 520 ml, komplet 6 szt.
8,40 zł -
Słoiki na przetwory, miód, marynowane grzyby, ogórki i kompoty typu "Twist" z zakrętką Sezon 720 ml, komplet 6 szt.
9,90 zł -
Słoiki na przetwory, miód, marynowane grzyby, konfitury i dżemy typu "Twist" z zakrętką Sezon 315 ml, komplet 6 szt.
6,20 zł -
Słoiki na przetwory / na miód, grzyby, konfitury i dżemy typu "Twist" 550 ml z zakrętką Sezon, komplet 6 szt
11,99 zł -
Słoiki na przetwory / na miód, konfitury i dżemy typu "Twist" z zakrętką Sezon 315 ml, komplet 6 szt
6,20 zł
Sprawdź również: Słoiki - pełna oferta Beczki i akcesoria do kiszenia Tarki i szatkownice Miarki i lejki Łopatki i łyżki kuchenne Obieraczki i skrobaczki
Słoiki do marynowania grzybów to najlepszy sposób na przechowywanie jednego z naszych narodowych specjałów: marynowanych prawdziwków, podgrzybków czy kurek.
Marynowane grzyby to prawdziwa specjalność polskiej kuchni i jedna z ikon naszych narodowych przetworów. Nasze lasy w sezonie jesiennym wypełniają się grzybiarzami, którzy zebrane prawdziwki, kozaki, podgrzybki, maślaki czy kurki suszą i marynują, zamykając ich unikalne smaki do wykorzystania przez cały kolejny rok.
Marynowane w octowej zaprawie leśne grzyby, przechowywane w chłodnym miejscu w szczelnych słoikach prawdziwy rarytas i świetny dodatek do dań obiadowych. Marynowane grzyby to także popularny dodatek do równie popularnych u nas imprezowych koreczków.
Słoiki do marynowania grzybów w zależności od Twoich potrzeb, mogą mieć różną pojemność. Z reguły popularne "kurki" marynujemy w słoiczkach mniejszych, najbardziej popularne "podgrzybki" zaś w słoikach 450 - 720 ml, tak aby zawartość słoiczka była zużywana możliwie szybko i po otwarciu marynowane grzyby nie stały zbyt długo w domu.