Tortownica / forma do pieczenia ciasta i tortu SNB okrągła fakturowana 22 cm

W magazynie

cena:
11,60 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Okrągła tortownica, dzięki której zachwycisz gości niezwykłymi domowymi wypiekami


Wymiary tortownicy:
średnica - 22 cm
wysokość - 6,8 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: SNB
Identyfikator: 0204009104

Opis produktu

Żadna ważna domowa uroczystość nie może odbyć się bez wspaniałego tortu i ciast, pieczonych przez gospodarzy. Domowe wypieki sprawiają, że urodziny, imieniny czy ważne rocznice nabierają wyjątkowego, uroczystego charakteru.


Każda pani domu ma w swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Tortownica jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej domowej kuchni, pozwalając na przygotowanie okolicznościowych tortów i ciast na specjalne okazje.


  • tortownica firmy SNB została wytłoczona z wytrzymałej stali, dzięki czemu jest trwała i nie odkształca się w użytkowaniu

  • pokryta powłoką nieprzywierającą forma zapobiega przypalaniu się ciasta i ułatwia wyciąganie gotowych wypieków. Fakturowane dno zapobiega przywieraniu wypieków

  • forma do pieczenia tortu jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości

  • okrągła forma odpowiednio utrzymywana, będzie Ci służyła przez długie lata (nie używaj ostrych przedmiotów, które mogłyby zarysować powłokę tortownicy)

  • ze względu na użyte do wykonania formy materiały (stal), nie wkładaj jej do kuchenki mikrofalowej (metal odbija fale, można uszkodzić i formę, i mikrofalę)

  • aby długo cieszyć się właściwościami okrągłej tortownicy, nie narażaj formy na gwałtowne zmiany temperatury (np. nie wkładaj go do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu z lodówki)

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Jeśli przyjrzymy się dokładnie oferowanym w sklepach cukrom „waniliowym” doczytamy, że nie zawierają w ogóle wanilii a syntetyczną wanilinę. Uważni zauważą też, że na etykiecie napisane jest „cukier wanilinowy”, a nie „cukier waniliowy”. Zdecydowanie bardziej aromatyczny, a co za tym idzie wydajny, jest domowy cukier z prawdziwą wanilią. Laski wanilii przekrawamy na pół i wydrążamy. Pozostawiamy na dobę w słonecznym miejscu do wysuszenia. Laskę wanilii kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w młynku do kawy z szklanką cukru. Przesiewamy i przechowujemy w szczelnym, szklanym pojemniku.