Szklanki z podwójną ścianką
Szklanki z podwójną ścianką

Tortownica / forma do pieczenia tortu SNB okrągła fakturowana 18 cm

W magazynie

cena:
10,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Mała, okrągła tortownica, dzięki której zachwycisz gości niezwykłymi domowymi wypiekami


Wymiary tortownicy:
średnica - 18 cm
wysokość - 6,5 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: SNB
Identyfikator: 020400982

Opis produktu

Żadna ważna domowa uroczystość nie może odbyć się bez wspaniałego tortu i ciast, pieczonych przez gospodarzy. Domowe wypieki sprawiają, że urodziny, imieniny czy ważne rocznice nabierają wyjątkowego, uroczystego charakteru.


Każda pani domu ma w swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Tortownica jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej domowej kuchni, pozwalając na przygotowanie okolicznościowych tortów i ciast na specjalne okazje.


  • mała tortownica firmy SNB została wytłoczona z wytrzymałej stali, dzięki czemu jest trwała i nie odkształca się w użytkowaniu

  • pokryta powłoką nieprzywierającą forma zapobiega przypalaniu się ciasta i ułatwia wyciąganie gotowych wypieków. Fakturowane dno zapobiega przywieraniu wypieków

  • forma do pieczenia tortu jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości

  • okrągła forma odpowiednio utrzymywana, będzie Ci służyła przez długie lata (nie używaj ostrych przedmiotów, które mogłyby zarysować powłokę tortownicy)

  • ze względu na użyte do wykonania formy materiały (stal), nie wkładaj jej do kuchenki mikrofalowej (metal odbija fale, można uszkodzić i formę, i mikrofalę)

  • aby długo cieszyć się właściwościami okrągłej tortownicy, nie narażaj formy na gwałtowne zmiany temperatury (np. nie wkładaj go do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu z lodówki)

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Dobrą alternatywą dla proszku do pieczenia jest soda oczyszczona. Działa ona silniej od proszku do pieczenia, dlatego dodaje się jej mniej. Aby soda spowodowała spulchnienie ciasta musi znajdować się w nim kwaśny składnik np. sok z cytryny czy ocet. W przeciwnym razie ciasto nie wyrośnie. Ważne jest aby nie dodawać sody zbyt dużo, ponieważ po upieczeniu ciasto może mieć metaliczny posmak. Soda działa bardzo szybko, dlatego zaraz po wymieszaniu składników należy umieścić ciasto w piekarniku.