Tortownica / forma do pieczenia tortu / tłoczona SNB kremowa 26 cm

W magazynie

cena:
27,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Forma do pieczenia tortu przydatna w każdej kuchni


Wymiary formy do pieczenia:
- średnica- 26 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: SNB
Identyfikator: 0204009179

Opis produktu

Żadna ważna domowa uroczystość nie może odbyć się bez wspaniałego tortu i ciast, pieczonych przez gospodarzy. Domowe wypieki sprawiają, że urodziny, imieniny czy ważne rocznice nabierają wyjątkowego, uroczystego charakteru.


Każda pani domu ma w swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Forma jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej domowej kuchni, pozwalając na przygotowanie okolicznościowych tortów i ciast na specjalne okazje. W formie można przygotować także wypieki oraz dania innego rodzaju.


  • Forma firmy SNB została wytłoczona z wytrzymałej stali, dzięki czemu jest trwała i nie odkształca się w użytkowaniu

  • pokryta powłoką nieprzywierającą (non-stick) forma zapobiega przypalaniu się ciasta i ułatwia wyciąganie gotowych wypieków

  • forma do pieczenia tortu jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości

  • okrągła forma odpowiednio utrzymywana, będzie Ci służyła przez długie lata (nie używaj ostrych przedmiotów, które mogłyby zarysować powłokę tortownicy)

  • ze względu na użyte do wykonania formy materiały (stal), nie wkładaj jej do kuchenki mikrofalowej (metal odbija fale, można uszkodzić i formę, i mikrofalę)

  • aby długo cieszyć się właściwościami okrągłej tortownicy, nie narażaj formy na gwałtowne zmiany temperatury (np. nie wkładaj go do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu z lodówki)

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Bez względu na to, czy robimy suflet na słodko czy wytrawnie, zawsze dodajemy szczyptę soli zanim zaczniemy ubijać białka. Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Pamiętaj, aby nigdy nie otwierać piekarnika w ciągu pierwszych 15 minut pieczenia, gdyż suflet opadnie.