Szklanki z podwójną ścianką
Szklanki z podwójną ścianką

Tortownica / forma do pieczenia tortu / tłoczona SNB szara 26 cm

W magazynie

cena:
18,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Forma do pieczenia tortu przydatna w każdej kuchni


Wymiary formy do pieczenia:
- średnica- 26 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: SNB
Identyfikator: 0204009180

Opis produktu

Żadna ważna domowa uroczystość nie może odbyć się bez wspaniałego tortu i ciast, pieczonych przez gospodarzy. Domowe wypieki sprawiają, że urodziny, imieniny czy ważne rocznice nabierają wyjątkowego, uroczystego charakteru.


Każda pani domu ma w swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Forma jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej domowej kuchni, pozwalając na przygotowanie okolicznościowych tortów i ciast na specjalne okazje. W formie można przygotować także wypieki oraz dania innego rodzaju.


  • Forma firmy SNB została wytłoczona z wytrzymałej stali, dzięki czemu jest trwała i nie odkształca się w użytkowaniu

  • pokryta powłoką nieprzywierającą (non-stick) forma zapobiega przypalaniu się ciasta i ułatwia wyciąganie gotowych wypieków

  • forma do pieczenia tortu jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości

  • okrągła forma odpowiednio utrzymywana, będzie Ci służyła przez długie lata (nie używaj ostrych przedmiotów, które mogłyby zarysować powłokę tortownicy)

  • ze względu na użyte do wykonania formy materiały (stal), nie wkładaj jej do kuchenki mikrofalowej (metal odbija fale, można uszkodzić i formę, i mikrofalę)

  • aby długo cieszyć się właściwościami okrągłej tortownicy, nie narażaj formy na gwałtowne zmiany temperatury (np. nie wkładaj go do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu z lodówki)

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Zamiast sztucznie aromatyzowanego cukru wanilinowego, użyjmy laski prawdziwej wanilii. Jej aromat jest zdecydowanie intensywniejszy i całkowicie naturalny. Laskę przecinamy ostrym nożykiem wzdłuż i tępą strona noża zbieramy drobne pesteczki, które dodajemy do wypieków.

Pestki są widoczne w cieście w postaci malutkich czarnych kropeczek. Laskę natomiast kroimy na małe kawałki i umieszczamy z 3-4 łyżkami cukru pudru w młynku do kawy i dokładnie mielimy. Zamykamy w szczelnym słoiczku i cieszymy się naturalnym cukrem waniliowym, a nie wanilinowym.