Tortownica / forma do pieczenia tortu z powłoką nieprzywierającą Altom Design 26 cm

W magazynie

cena:
27,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczna forma do pieczenia tortu z powłoką nieprzywierającą


Wymiary formy:
średnica - 26 cm
wysokość - 6,8 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Altom Design
Identyfikator: 0204009200

Opis produktu

Wszyscy kochamy zapach i smak świeżo upieczonego ciasta. Każda pani domu ma swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Formy do pieczenia są więc niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni. To także one przyczyniają się do tego, że pieczone ciasta i mięsa smakują tak znakomicie.


  • blacha do pieczenia Altom Design została wykonana z solidnej stali węglowej, dzięki czemu jest trwała i nie odkształca się podczas użytkowania

  • powłoka non-stick, o efektownym wyglądzie kamienia, posiada doskonałe właściwości nieprzywierające, dzięki czemu zapobiega przypalaniu się potraw i ułatwia wyciąganie gotowych dań

  • tortownica jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości

  • forma odpowiednio utrzymywana, będzie Ci służyła przez długie lata (nie używaj ostrych przedmiotów, które mogłyby zarysować powłokę)

  • ze względu na użyte do wykonania formy materiały (stal), nie wkładaj jej do kuchenki mikrofalowej (metal odbija fale, można uszkodzić naczynie i mikrofalę)

  • aby długo cieszyć się właściwościami formy do pieczenia, nie narażaj naczynia na gwałtowne zmiany temperatury (np. nie wkładaj go do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu z lodówki

  • naczynie do pieczenia jest przystosowane do działania w temperaturze do 230 ° C

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Dobrą alternatywą dla proszku do pieczenia jest soda oczyszczona. Działa ona silniej od proszku do pieczenia, dlatego dodaje się jej mniej. Aby soda spowodowała spulchnienie ciasta musi znajdować się w nim kwaśny składnik np. sok z cytryny czy ocet. W przeciwnym razie ciasto nie wyrośnie. Ważne jest aby nie dodawać sody zbyt dużo, ponieważ po upieczeniu ciasto może mieć metaliczny posmak. Soda działa bardzo szybko, dlatego zaraz po wymieszaniu składników należy umieścić ciasto w piekarniku.