Tortownica / forma do pieczenia tortu z powłoką nieprzywierającą Altom Design z plastikową pokrywą i uchwytem 26 cm

W magazynie

cena:
50,00 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczna forma do pieczenia tortu z pokrywą i uchwytem


Wymiary formy:
średnica - 26 cm
wysokość - 6,8 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Altom Design
Identyfikator: 0204009206

Opis produktu

Wszyscy kochamy zapach i smak świeżo upieczonego ciasta. Każda pani domu ma swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Formy do pieczenia są więc niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni. To także one przyczyniają się do tego, że pieczone ciasta i mięsa smakują tak znakomicie.


  • blacha do pieczenia Altom Design została wykonana z solidnej stali węglowej, dzięki czemu jest trwała i nie odkształca się podczas użytkowania

  • powłoka non-stick, o efektownym wyglądzie kamienia, posiada doskonałe właściwości nieprzywierające, dzięki czemu zapobiega przypalaniu się potraw i ułatwia wyciąganie gotowych dań

  • tortownica jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości

  • swoją wyjątkowość zawdzięcza przede wszystkim szczelności, dzięki czemu wypieki nie wysychają i zachowują swój pełen aromat.

  • pokrywa chroni przed owadami, które zwykle próbują uraczyć się naszymi smakołykami.

  • pokrywa przyda się kiedy będzie trzeba dostarczyć ciasto na piknik lub przyjęcie.

  • forma odpowiednio utrzymywana, będzie Ci służyła przez długie lata (nie używaj ostrych przedmiotów, które mogłyby zarysować powłokę)

  • ze względu na użyte do wykonania formy materiały (stal), nie wkładaj jej do kuchenki mikrofalowej (metal odbija fale, można uszkodzić naczynie i mikrofalę)

  • aby długo cieszyć się właściwościami formy do pieczenia, nie narażaj naczynia na gwałtowne zmiany temperatury (np. nie wkładaj go do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu z lodówki

  • naczynie do pieczenia jest przystosowane do działania w temperaturze do 230 ° C (bez pokrywy)

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby kruche ciasto było delikatne należy użyć do jego przygotowania naprawdę zimnego ciasta i ugniatać je jak najkrócej aby nie ogrzewać go rękoma. Jeśli będzie zbyt ciepłe mąka wchłonie za dużo tłuszczu i wypiek będzie twardy.

Przed wstawieniem do piekarnika, spód kruchego ciasta warto warto ponakłuwać widelcem. Otworki sprawią że powietrze odejdzie a spód się nie wybrzuszy.