Tortownica / forma do pieczenia tortu z powłoką nieprzywierającą Altom Design z plastikową pokrywą i uchwytem 26 cm

W magazynie

24,50 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48 godzin
pi-truck-svg Dostawa gratis powyzej 200zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 30 dni

Praktyczna forma do pieczenia tortu z pokrywą i uchwytem


Wymiary formy:
średnica - 26 cm
wysokość - 6,8 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Altom Design
Identyfikator: 0204009206

Opis produktu

Wszyscy kochamy zapach i smak świeżo upieczonego ciasta. Każda pani domu ma swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Formy do pieczenia są więc niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni. To także one przyczyniają się do tego, że pieczone ciasta i mięsa smakują tak znakomicie.


  • blacha do pieczenia Altom Design została wykonana z solidnej stali węglowej, dzięki czemu jest trwała i nie odkształca się podczas użytkowania

  • powłoka non-stick, o efektownym wyglądzie kamienia, posiada doskonałe właściwości nieprzywierające, dzięki czemu zapobiega przypalaniu się potraw i ułatwia wyciąganie gotowych dań

  • tortownica jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości

  • swoją wyjątkowość zawdzięcza przede wszystkim szczelności, dzięki czemu wypieki nie wysychają i zachowują swój pełen aromat.

  • pokrywa chroni przed owadami, które zwykle próbują uraczyć się naszymi smakołykami.

  • pokrywa przyda się kiedy będzie trzeba dostarczyć ciasto na piknik lub przyjęcie.

  • zastosowanie uchwytu górnego pozwala na swobodny transport ciasta, a solidne zatrzaski dają gwarancję, że pokrywa nie otworzy się podczas przenoszenia.

  • forma odpowiednio utrzymywana, będzie Ci służyła przez długie lata (nie używaj ostrych przedmiotów, które mogłyby zarysować powłokę)

  • ze względu na użyte do wykonania formy materiały (stal), nie wkładaj jej do kuchenki mikrofalowej (metal odbija fale, można uszkodzić naczynie i mikrofalę)

  • aby długo cieszyć się właściwościami formy do pieczenia, nie narażaj naczynia na gwałtowne zmiany temperatury (np. nie wkładaj go do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu z lodówki

  • naczynie do pieczenia jest przystosowane do działania w temperaturze do 230 ° C (bez pokrywy)

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Wałkowanie bywa niewdzięcznym zajęciem, gdyż ciasto niekiedy lubi lepić się do wałka, a w cieście tworzą się dziury. Sposobem na poradzenie sobie z tym wyzwaniem jest włożenie wałka do zamrażalki na około godzinę przed planowanym wałkowaniem ciasta. Ciasto nie będzie przywierać do wałka.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!