Eleganckie kieliszki
Eleganckie kieliszki

Wałek do foremek / ciast / ciasteczek drewniany Practic

W magazynie

cena:
6,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Wałek do foremek to niezawodny sposób na rozwałkowanie ciasta bez konieczności brudzenia kuchennego blatu


Wymiary wałka:
- długość: 19 cm
- szerokość: 6 cm
- wysokość: 7 cm
Marka: Practic
Identyfikator: 020601521

Opis produktu

Z okresu dzieciństwa każdy z Nas ma wyjątkowe wspomnienia. Jednym z tych wspomnień jest smak i zapach wypieków, a w szczególności przepysznych ciasteczek. „Ślinka, aż cieknie” na samą myśl, kiedy przypominasz sobie zapach roznoszący się po całym domu, pieczonych przez mamę pyszności. Nie zapomnij o wspólnej, rodzinnej tradycji wypieków i już dziś zaopatrz swoja kuchnię w praktyczny wałek do foremek.


Niewielki wałek, który bez problemu zmieści się w formie do pieczenia. Wystarczy włożyć ciasto do środka formy, a następnie wałkiem rozwałkować. To sprytne narzędzie sprawia, że mamy mniej sprzątania w kuchni, ponieważ nie musimy brudzić blatu. Wykonany z drewna bukowego.



  • Wałek został wykonany z drewna bukowego, dzięki czemu jest niezwykle trwały i odporny na uszkodzenia

  • Niewielkie wymiary wałka sprawiają, że bez problemu zmieścisz go w niemal każdej formie

  • Praktyczny wałek zaoszczędzi sprzątania w kuchni, dzięki możliwości rozwałkowania ciasta już w formie, a nie na kuchennym blacie

  • Rozmiary wałka nie tylko sprawiają, że idealnie pasuje do wnętrza formy - niewielkie wymiary umożliwiają jego łatwe przechowywanie



Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Masa cukrowa stanowi bardzo efektowną dekorację tortów. Zamiast kupować gotową lepiej (i taniej) przygotować własną. 4 łyżki żelatyny zalewamy 70 ml wody i odstawiamy do napęcznienia, po czym ogrzewamy w kąpieli wodnej do rozpuszczenia. Do żelatyny dodajemy 3 łyżki tłuszczu roślinnego a gdy się rozpuści, zdejmujemy z ognia i mieszamy z 250 g cukru pudru. Następnie należy wygniatać masę, aż stanie się plastyczna. Tak przygotowaną masę rozwałkowujemy i dekorujemy tort. Możemy ją także zabarwić na dowolny kolor za pomocą barwników spożywczych.