Wałek do mięsa drewniany Practic

W magazynie

cena:
8,50 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Wałek to niezastąpiony pomocnik przy obróbce różnego rodzaju mięs.


Marka: Practic
Identyfikator: 600005388

Opis produktu

Obróbka i przygotowanie mięs wymaga wielkiej uwagi. Odpowiednie rozbicie mięsa pozwoli na przerwanie jego włóknistej struktury, co z kolei przełoży się na jego delikatność, a także walory smakowe.


Drewniany wałek do mięs to idealne rozwiązanie dla osób lubiących proste i użyteczne przedmioty. Sprawdzi się idealnie do obróbki wątróbki, bitek, schabowego, piersi z kurczaka oraz wielu innych mięs. Konstrukcja tłuczka w postaci wałka zapewnia nie tylko niezwykle cichą pracę, która nie zakłóca domowego spokoju - dzięki swojej formie nie powoduje pryskania mięsa, jak w przypadku tradycyjnego tłuczka. Dodatkowo włókna mięsa nie są spłaszczane i ściskane, a równomiernie rozwałkowane, dzięki czemu mięso staje się delikatniejsze.



  • Nowoczesna forma tłuczka w postaci wałka zapewnia niebywale cichą pracę.

  • Dzięki rozwałkowywaniu, a nie rozbijaniu mięsa, nie występuje zjawisko pryskania soków z mięsa.

  • Wałek został wykonany z wysokiej jakości drewna, dzięki czemu jest niezwykle trwały.

  • Rozwałkowywanie włókien, a nie ich spłaszczanie i ściskanie sprawia, że mięso będzie delikatniejsze.

  • Proste czyszczenie wałka sprawia, że jego użytkowanie staje się jeszcze przyjemniejsze.

  • Lekkość i poręczność ułatwią przygotowanie każdego mięsnego dania.


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Gdy zabraknie nam jajek do panierowania kotletów, możemy w jego zastępstwie użyć mleka, lekko doprawionego solą i czarnym pieprzem. Zanurzamy w nim kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy jak zwykle.