Wałek do mięsa drewniany Practic

W magazynie

cena:
6,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Wałek to niezastąpiony pomocnik przy obróbce różnego rodzaju mięs.


Marka: Practic
Identyfikator: 600005388

Możesz być również zainteresowany

Opis produktu

Obróbka i przygotowanie mięs wymaga wielkiej uwagi. Odpowiednie rozbicie mięsa pozwoli na przerwanie jego włóknistej struktury, co z kolei przełoży się na jego delikatność, a także walory smakowe.


Drewniany wałek do mięs to idealne rozwiązanie dla osób lubiących proste i użyteczne przedmioty. Sprawdzi się idealnie do obróbki wątróbki, bitek, schabowego, piersi z kurczaka oraz wielu innych mięs. Konstrukcja tłuczka w postaci wałka zapewnia nie tylko niezwykle cichą pracę, która nie zakłóca domowego spokoju - dzięki swojej formie nie powoduje pryskania mięsa, jak w przypadku tradycyjnego tłuczka. Dodatkowo włókna mięsa nie są spłaszczane i ściskane, a równomiernie rozwałkowane, dzięki czemu mięso staje się delikatniejsze.



  • Nowoczesna forma tłuczka w postaci wałka zapewnia niebywale cichą pracę.

  • Dzięki rozwałkowywaniu, a nie rozbijaniu mięsa, nie występuje zjawisko pryskania soków z mięsa.

  • Wałek został wykonany z wysokiej jakości drewna, dzięki czemu jest niezwykle trwały.

  • Rozwałkowywanie włókien, a nie ich spłaszczanie i ściskanie sprawia, że mięso będzie delikatniejsze.

  • Proste czyszczenie wałka sprawia, że jego użytkowanie staje się jeszcze przyjemniejsze.

  • Lekkość i poręczność ułatwią przygotowanie każdego mięsnego dania.


Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Poza tradycyjną żelatyną w proszku w sprzedaży coraz popularniejsza jest żelatyna w listkach. Wystarczy zalać ją zimną wodą (6 szt. na 500 ml wody) i odstawić na 10 minut. Następnie wyciągamy ją z wody, odciskamy i podgrzewamy w mikrofalówce na minimalnej mocy przez około 10 sekund.