Wykrawacze / foremki do pierników / ciastek święta Practic głowa renifera

Brak w magazynie

cena:
2,50 zł
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Ze świętami Bożego Narodzenia kojarzy się nam bardzo smak i zapach pierników. Nie ma nic wspanialszego niż ich wspólne wyrabianie i pieczenie. Z wykrawaczem w świątecznych motywach pierniki nabiorą ładnych kształtów



Marka: Practic
Identyfikator: 0204009118

Opis produktu

Wspólne pieczenie i gotowanie to jeden z tych rytuałów przedświątecznych, które nadają Bożemu Narodzeniu tej prawdziwej, rodzinnej atmosfery. Pamiętasz na pewno ze swojego dzieciństwa to słodkie oczekiwanie na święta, które poprzedzone było wspólnym pieczeniem pierników i zapachem skórek pomarańczy oraz goździków. Zwłaszcza dla najmłodszych domowników wypiekanie pierników, wymyślanie własnych wzorów i w końcu dekorowanie ich, jest szczególnie ważne. Można wtedy puścić wodze fantazji i z rzeczy z pozoru proste uczynić nadzwyczajnymi.


W pieczeniu pierników domownikom pomoże wykrawacz ze świątecznym motywem z głową renifera. Metalowa konstrukcja pozwoli na dokładne wykrojenie kształtu, który można dodatkowo ozdobić lukrem i posypką. Wspólne gotowanie i pieczenie to istotne wydarzenie, które umacnia rodzinę i pozwala jej się jeszcze bardziej integrować. Z wykrawaczem w kształcie głowy renifera sprawisz, że to wspólne pieczenie będzie pełne radości i śmiechu.



  • Wykrawacz do pierników posiada ładny, świąteczny wzór w kształcie głowy renifera.

  • Metalowa, solidna konstrukcja, która pozwoli na uzyskanie wyraźnych kształtów.

  • Wypiekanie pierników to dla dzieci ogromna frajda, która będzie jeszcze większa z wykrawaczami do ciastek.

  • Wykrawacz do pierników jest łatwy w czyszczeniu.


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Przygotowanie idealnej bezy nie należy do najłatwiejszych. Powinna być sztywna z wierzchu i lekko miękka w środku a jej kolor: śnieżnobiały. Gdy w trakcie pieczenia beza zaczyna się rumienić należy obniżyć temperaturę do 25 stopni C i zostawić ją jeszcze na około 30 minut w wyłączonym, uchylonym piekarniku. W tym czasie się dosuszy i nie zarumieni.