Wykrawacze / foremki do ciastek / ciasteczek / pierników Practic Boże Narodzenie (6 sztuk)

W magazynie

cena:
9,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 50 zł z kodem: PREZENT
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Ze świętami Bożego Narodzenia kojarzy się nam bardzo smak i zapach pierników. Nie ma nic wspanialszego niż ich wspólne wyrabianie i pieczenie. Z wykrawaczem w świątecznych motywach pierniki nabiorą ładnych kształtów


W skład kompletu wchodzi 6 foremek

Marka: Practic
Identyfikator: 020400950

Opis produktu

Święta kojarzą się z ciepłą, rodzinną atmosferą, zapachem cynamonu, pomarańczy i pierników. Ze współnym gotowaniem i pieczeniem, które podsyca ten wspólny, przyjazny klimat świąt Bożego Narodzenia. Ważne jest, aby tradycje te były podtrzymywane z pokolenia na pokolenia i by zagościły także w Twoim domu.


Jedną z weselszych czynności poprzedzających święta jest wspólne, rodzinne pieczenie pierników. Z foremkami do pierników w kształcie śnieżynek stworzysz wraz ze swoimi dziećmi piękne wzory, które będą mogły stać się także dekoracją świątecznego drzewka.


  • Wykrawacze wykonane z trwałej i higienicznej stali nierdzewnej są łatwe w utrzymaniu czystości.

  • Różnorodne kształty foremek do pierników urozmaicą każde wypieki.

  • Foremki do pierników posiadają ostre krawędzie, dzięki których w szybki i precyzyjny sposób wytniesz dowolny kształt ciastka.

  • Z fantazyjnymi foremkami wykrawanie ciastek będzie przyjemnością.

  • Pierniki wykrojone z foremek i ładnie ozdobione, będą mogły stać się częścią dekoracji świątecznego drzewka.

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Jeśli przyjrzymy się dokładnie oferowanym w sklepach cukrom „waniliowym” doczytamy, że nie zawierają w ogóle wanilii a syntetyczną wanilinę. Uważni zauważą też, że na etykiecie napisane jest „cukier wanilinowy”, a nie „cukier waniliowy”. Zdecydowanie bardziej aromatyczny, a co za tym idzie wydajny, jest domowy cukier z prawdziwą wanilią. Laski wanilii przekrawamy na pół i wydrążamy. Pozostawiamy na dobę w słonecznym miejscu do wysuszenia. Laskę wanilii kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w młynku do kawy z szklanką cukru. Przesiewamy i przechowujemy w szczelnym, szklanym pojemniku.