Cedzaki, sitka i wirówki

Sita, durszlaki (nazywane często także cedzakami) i wirówki do odsączania wody to akcesoria niezbędne w każdej domowej kuchni. Bez nich ciężko sobie wyobrazić przygotowywanie choćby makaronu, owoców czy warzyw.

Polska kuchnia w swojej tradycji ma przygotowywanie różnego rodzaju przetworów z sezonowych warzyw i owoców. Po ich umyciu niezbędne jest ich osuszenie i odprowadzenie nadmiaru wody. Odpowiedniej wielkości durszlaki i cedzaki są tutaj wręcz niezbędne.

Choć nie jesteśmy takimi miłośnikami np. makaronu jak Włosi, czy ryżu i kasz - to spożywamy je relatywnie często - do ich przygotowywania również używamy zawsze sitka i durszlaki.

Za to w dobie mody na zdrowe żywienie, cedzaki bardzo przydają się nam np. do odsączania ii przygotowywania potraw ze zdrowych, gotowanych warzyw.

W każdej nowoczesnej kuchni powinna się także znaleźć bardzo praktyczna wirówka do sałaty. Dzięki niej jesteśmy w stanie szybko i bez dużego nakładu sił i czasu odpowiednio osuszyć świeżo umytą sałatę czy kapustę. A przygotowywane z nich potrawy nie będą zbyt wodniste przez pozostawioną w zakamarkach liści wodę.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

1-24 z 42

Strona:
  1. 1
  2. 2

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

1-24 z 42

Strona:
  1. 1
  2. 2

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!