Tłuczki i szczypce

Są takie akcesoria kuchenne, bez których nie funkcjonuje żadna gospodyni domowa. Jednymi z nich są tłuczki do mięsa - przydatne zarówno w codziennym przygotowywaniu mięsnych posiłków, a także przy okazji przygotowań do letnich spotkań przy grillu ze znajomymi i przyjaciółmi.

Tłuczek do mięsa to wciąż niezastąpione kuchenne narzędzie. Szanująca się gospodyni kocha samodzielnie przygotowywane mięso - jest w tym i umiłowanie kuchennej tradycji, i dbałość o odpowiednią jakość serwowanych rodzinie posiłków.

Tradycyjnie dostępne tłuczki do mięsa to narzędzia drewniane, z metalową końcówką, która zapewnia dłuższą trwałość i większą skuteczność przy rozbijaniu mięsnych włókien.

Możesz także wybrać tłuczek metalowy, ten z kolei jest mniej tradycyjny, bardziej pasuje do nowoczesnego wystroju kuchni. Mięso rozdrobnione tłuczkiem przed pieczeniem czy smażeniem lepiej się przyrządza i lepiej smakuje - po podaniu zachowuje swoją soczystość i jest bardziej miękkie.

Szczypce kuchenne kojarzą się przede wszystkimi ze smażeniem i grillowaniem - świetnie sprawdzają się do równomiernego przewracania przyrządzanych mięs i innych produktów. Równie ciężko wyobrazić sobie bez szczypców np. kiszone domowe ogórki - każda szanująca się gospodyni wyjmuje je ze słoja właśnie szczypcami.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

17 produkt(ów)

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

17 produkt(ów)

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!