-
Tłuczek do mięsa Practic drewniany
18,00 zł -
Szczypce do grilla i ciasta ze stali nierdzewnej Tarmex 22 cm
7,09 zł -
Szczypce do grilla ze stali nierdzewnej 27 cm
7,79 zł -
Tłuczek / ubijak / ugniatacz do ziemniaków Tarmex ze stali nierdzewnej
7,49 zł -
Tasak / tłuczek do mięsa Practic
52,50 zł -
Tłuczek do mięsa Practic
46,90 zł -
Szczypce kuchenne drewniane do kiszonek i grilla 31 cm
1,89 zł -
Szczypce kuchenne drewniane do kiszonek i grilla 22 cm
1,49 zł -
Szczypce drewniane do ogórków kiszonych / kapusty kiszonej
7,55 zł -
Tłuczek do mięsa drewniany z końcówkami metalowymi
9,99 zł -
Tłuczek metalowy do mięsa Valdinox
33,90 zł -
Tłuczek / ugniatacz do ziemniaków ze stali nierdzewnej Altom Design
1 recenzja(i)16,50 zł -
Wałek do mięsa drewniany Practic
13,90 zł -
Tłuczek / ugniatacz do ziemniaków ze stali nierdzewnej Altom Design
7,90 zł -
Tłuczek / ubijak / ugniatacz praska do puree z ziemniaków i warzyw Primpol
75,50 zł -
Tłuczek / ubijak / ugniatacz do puree z ziemniaków i warzyw Primpol
34,50 zł -
Zestaw akcesoriów kuchennych Valdinox Expert
59,90 zł -
Szczypce kuchenne szare Altom Design
6,49 zł -
Szczypce kuchenne silikonowe Altom Design Rękawica czerwone
14,90 zł
Sprawdź również: Naczynia żaroodporne Deski do krojenia Grill i piknik Brytfanny emaliowane Kolekcja Eko Patelnie Podkładki pod garnek Przechowywanie żywności Maszynki do mięsa
Są takie akcesoria kuchenne, bez których nie funkcjonuje żadna gospodyni domowa. Jednymi z nich są tłuczki do mięsa - przydatne zarówno w codziennym przygotowywaniu mięsnych posiłków, a także przy okazji przygotowań do letnich spotkań przy grillu ze znajomymi i przyjaciółmi.
Tłuczek do mięsa to wciąż niezastąpione kuchenne narzędzie. Szanująca się gospodyni kocha samodzielnie przygotowywane mięso - jest w tym i umiłowanie kuchennej tradycji, i dbałość o odpowiednią jakość serwowanych rodzinie posiłków.
Tradycyjnie dostępne tłuczki do mięsa to narzędzia drewniane, z metalową końcówką, która zapewnia dłuższą trwałość i większą skuteczność przy rozbijaniu mięsnych włókien.
Możesz także wybrać tłuczek metalowy, ten z kolei jest mniej tradycyjny, bardziej pasuje do nowoczesnego wystroju kuchni. Mięso rozdrobnione tłuczkiem przed pieczeniem czy smażeniem lepiej się przyrządza i lepiej smakuje - po podaniu zachowuje swoją soczystość i jest bardziej miękkie.
Szczypce kuchenne kojarzą się przede wszystkimi ze smażeniem i grillowaniem - świetnie sprawdzają się do równomiernego przewracania przyrządzanych mięs i innych produktów. Równie ciężko wyobrazić sobie bez szczypców np. kiszone domowe ogórki - każda szanująca się gospodyni wyjmuje je ze słoja właśnie szczypcami.