Garnki emaliowane Silesia kremowe, 3 szt.

Zobacz film

W magazynie

cena:
87,82 zł

Cena z konfiguracji: 0,00 zł

- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnki emaliowane marki Silesia Rybnik, całkowicie bezpieczne dla alergików.


Skład i wymiary zestawu:
1 x garnek 1,65 l, średnica - 14 cm, wysokość - 11 cm
1 x garnek 2,2 l, średnica - 16 cm, wysokość - 12 cm
1 x garnek 3,3 l, średnica - 18 cm, wysokość - 14 cm



Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.


Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • KUCHENKA HALOGENOWA
    Kuchenka halogenowa
  • LODóWKA
    Lodówka
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Silesia
Identyfikator: GRA00002635

Opis produktu

Garnki emaliowane o prostym, klasycznym kształcie są zupełnie bezpieczne dla alergików. Nie zawierają bowiem żadnych elementów niklowanych, a ich powierzchnia nie wchodzi w reakcję z kwasami.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna, nie pochłania zapachów.


Kremowy garnek emaliowany pozwoli Ci gotować smacznie i zdrowo, a także przechowywać nawet kwaśne potrawy w lodówce, bez konieczności przekładania ich z garnka do innego naczynia.



  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego powłoka szklista nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania potraw.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.



Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Jeśli sos, który przygotowujemy jest zbyt tłusty możemy go uratować prostym trikiem z kostkami lodu. Owijamy je gazą i przesuwamy po powierzchni sosu, tłuszcz sam się "przyczepi".