Zestaw do obciągu wina z zaciskiem Browin

W magazynie

cena:
13,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczny zestaw do obciągu wybornego, domowego wina.


Zestaw zawiera:
- elastyczny wężyk PCV o długości 2 m i średnicy 8 mm,
- rurka szklana (z otworem wlotowym kilka centymetrów od jej trzonu) zapobiegająca zaciąganiu osadu z dna balonu,
- plastikowy zacisk ułatwiający kontrolowanie szybkości zlewania płynu,
- uchwyt zapobiegający załamywaniu się wężyka, stabilizujący wężyk i utrzymujący go na wybranym poziomie.
Marka: Browin
Identyfikator: 500012532

Opis produktu

Smakowite domowe wino, czy też nalewka to nie tylko wspomnienie lata - smaku porzeczek, malin, wiśni, czy też winogron - to również doskonały sposób na rozgrzanie się w długie jesienne i zimowe wieczory, a także umilenie spotkania w gronie przyjaciół oraz najbliższych.Słoik do wina ułatwi jego przygotowanie i przechowanie.


Przygotowanie domowego wina o wyjątkowym smaku wymaga nie tylko wiedzy i umiejętności, ale i odpowiedniego sprzętu, który pozwoli nam uzyskać jak najlepszy efekt.


Praktyczny zestaw do obciągu domowego wina wykonany jest z tworzywa, posiadającego atest do kontaktu z produktami spożywczymi zawierającymi alkohol





Sposób użytkowania:

  • Przed użyciem zanurzyć zestaw w gorącej wodzie.

  • Wyjąć wężyk, rozprostować i uformować.

  • Zamontować zestaw korzystając z uchwytu do stabilizacji wężyka na balonie/pojemniku fermentacyjnym.

  • Zassać płyn z balonu/pojemnika fermentacyjnego i zamknąć zacisk.

  • Koniec wężyka włożyć do ustawionego niżej naczynia.

  • Zwolnić zacisk.


Zestaw dezynfekować każdorazowo przed przystąpieniem do rozlewu wina.

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Aby ułatwić sobie przygotowanie przetworów warto znać kilka zasad. Wiśnie czy czereśnie przeznaczone na przetwory wkładamy do zamrażalki na 20 minut przed drylowaniem. Dzięki temu usuwanie pestek jest znacznie łatwiejsze i szybsze. Owoce leśne myjemy krótko pod bieżącą wodą na sitku aby nie nasiąkły wodą. Natomiast owoce i warzywa z których chcemy zdjąć skórkę np. śliwki czy pomidory parzymy we wrzątku a następnie zahartowujemy zimną wodą. Dzięki temu z łatwością usuniemy skórkę.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!