Zestaw garnków emaliowanych na gaz i indukcję Silesia Rybnik Izydor szary + czajnik emaliowany

Zobacz film

W magazynie

cena:
416,90 zł

Cena z konfiguracji: 0,00 zł

- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Szare garnki emaliowane Izydor to klasyka w nowoczesnym wydaniu.


Zestaw garnków zawiera:
1 x garnek z pokrywą 16 cm, wysokość - 11,3 cm, pojemność - 2,1 l
1 x garnek z pokrywą 18 cm, wysokość - 12,2 cm, pojemność - 3,1 l
1 x garnek z pokrywą 20 cm, wysokość - 13,1 cm, pojemność - 4,1 l
1 x garnek z pokrywą 22 cm, wysokość - 14,6 cm, pojemność - 5,5 l
1 x czajnik emaliowany 2,5 l

Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • KUCHENKA HALOGENOWA
    Kuchenka halogenowa
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: GRA00002665

Opis produktu

Komplet niezawodnych garnków to wizytówka kuchni. Powinny być trwałe, solidne i służyć przez długie lata. Zestaw garnków emaliowanych Izydor w tym temacie Cię nie zawiedzie. To klasyka w nowoczesnym wydaniu. Garnki Izydor są przy tym zupełnie bezpieczne dla alergików.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania zapachów.


Zestaw czterech garnków emaliowanych z pokrywkami Izydor charakteryzuje ciekawy design, odnoszący się do nowoczesnej myśli wnętrzarskiej. To jednak nie tylko interesujący kształt, ale przede wszystkim jakość wykonania i materiału. Funkcjonalność jest ich najważniejszą zaletą, bo nadają się do każdego rodzaju kuchenek, a dzięki szklanym pokrywkom z odpowietrznikami zawsze widać, co dzieje się w garnkach.



  • Dzięki powłoce szklistej, garnki są bardzo higieniczne.

  • Nie zawierają niklu, więc są zupełnie bezpieczne dla alergików.

  • Nadają się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzą w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nich bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadzają ciepło zmniejszając ryzyko przypalania potraw.

  • Mają szklane pokrywki z odpowietrznikami, więc zawsze widać, co dzieje się w środku.

  • Stalowe, nierdzewne okucia brzegów dodatkowo zabezpieczają garnek przez odpryskami emalii.

  • Łatwo utrzymać je w czystości, można myć w zmywarce, do ich czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Garnki o nowoczesnej linii i w modnym kolorze taupe pomogą zaaranżować kuchnię w nowoczesnym stylu.




WIĘCEJ O PRODUCENCIE

Niewiele zakładów przemysłowych działających w Polsce może pochwalić się historią branży jak Huta „Silesia” w Rybniku. Początki zakładu sięgają jeszcze XVIII wieku, a dokładnie 1753 roku. Pod koniec XIX wieku emaliowane naczynia kuchenne z Rybnika znane były w państwach Europy i Ameryce, a emaliernia „Silesii” należała do największych w Europie, zaś po 1904 roku do największych na świecie zakładów tego typu. Wykorzystywana technologia opiera się na recepturach, będących wynikiem stuletnich doświadczeń w tej branży. Perfekcyjne opanowanie techniki emalierskiej skutkuje niezwykłą trwałością, funkcjonalnością i estetyką naczyń. Takiej tradycji warto zaufać!

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Confit to sposób przyrządzania mięsa polegająca na długotrwałym smażeniu mięsa np. gęsiny w głębokim tłuszczu. Do rondla wkładamy kawałek mięsa i zalewamy olejem. Przykrywamy folią aluminiową tak, aby matowa strona przylegała do tłuszczu. Mięso dusi się na bardzo małym ogniu (olej powinien tylko „mrugać”) do miękkości. Gotowe mięso należy przyrumienić z obu stron na patelni.