Valdinox Prime
Valdinox Prime

Zestaw garnków emaliowanych na gaz i indukcję Silesia Rybnik Kokoszka Smakoszka dek. Co było pierwsze

W magazynie

cena:
113,90 zł

Cena z konfiguracji: 0,00 zł

- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnki emaliowane Silesia Rybnik z rustykalnym motywem z serii „Kogut, kura, a może kurczak”.


Skład kompletu:
1 x garnek 2,2 l, średnica - 16 cm, wysokość - 12 cm
1 x garnek 3,3 l, średnica - 18 cm, wysokość - 14 cm
1 x garnek 4,4 l, średnica - 20 cm, wysokość - 15 cm



Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.




Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
Identyfikator: GRA00002630

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Emalia to powłoka szklista, więc wszystkie zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, więc uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.


”Kogut, kura czy kurczak” to rustykalna dekoracja, która zdobi powierzchnię garnków i rondli emaliowanych od marki Silesia Rybnik i podkreśla pokoleniowe znaczenie emalii w kuchni polskiej. Garnek emaliowany z tym motywem wprowadzi do kuchni nutkę tej swojskiej stylistyki, którą być może pamiętasz z domu Twoich dziadków.



  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania potraw.

  • Łatwo go utrzymać w czystości, można go myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Garnek z motywem „Kogut, kura czy kurczak” doskonale wpisze się we wnętrza w stylu rustykalnym, będzie dobrze wyglądał również w klasycznie urządzonej kuchni.


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Tradycyjną pasteryzację słoików w garnku z gorącą wodą z powodzeniem można zastąpić prostszą i mniej czasochłonną pasteryzacją na sucho - w piekarniku. Piekarnik rozgrzewamy do 100-110 stopni i wkładamy słoiki wypełnione jeszcze gorącymi przetworami tak aby się nie stykały. Pozostawiamy w piekarniku na około 15-25 minut w zależności od ich wielkości.

W ten sam sposób możemy wysterylizować słoiki umieszczając je na 10-15 minut w nagrzanym do 100 stopni piekarniku.