Zestaw garnków emaliowanych Silesia Rybnik Maki

W magazynie

cena:
156,90 zł

Cena z konfiguracji: 0,00 zł

- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnki emaliowane kojarzą się z tradycją kuchni staropolskiej, dzięki czemu w domu przywołują swojski styl


W skład zestawu wchodzi:
1 x garnek emaliowany 5,8 l, wysokość - 16 cm, średnica - 22 cm
1 x garnek emaliowany 4,4 l, wysokość - 15 cm, średnica - 20 cm
1 x garnek emaliowany 2,2 l, wysokość - 12 cm, średnica - 16 cm
1 x rondel emaliowany z trzonkiem 1,0 l, wysokość - 7 cm, średnica - 14 cm




Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.


Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • KUCHENKA HALOGENOWA
    Kuchenka halogenowa
  • LODóWKA
    Lodówka
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: GRA00002667

Opis produktu

Garnek emaliowany kojarzy się z tradycją polskiego domu. To te rodzaje garnków gościły w domach naszych babć, więc do teraz emaliowana powłoka przywołuje skojarzenia ze staropolską kuchnią.


Motyw maków gości na garnkach emaliowanych od polskiej Fabryki Naczyń Emaliowanych Silesia Rybnik. Temat ten przywoła w kuchni rustykalny, swojski styl. Ponadto emalia jest odporna na zarysowania i korozję.


  • Kolekcja garnków emaliowanych maki wkomponuje się w aranżację wnętrz w stylu wiejskim, czy rustykalnym

  • Przyrządzanie potraw w garnku emaliowanym jest komfortowe, dzięki odpowiedniej konstrukcji, zmniejszającej niebezpieczeństwo przypalania potraw i równomierne odprowadzanie ciepła

  • Garnki emaliowane od Silesia Rybnik możesz używać bez względu na rodzaj posiadanej kuchni (gazowa, ceramiczna, indukcyjna itp.) oraz myć w zmywarce

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Liście szałwii mają działanie redukujące tłuszcz, dlatego powinno się je dodawać do tłustych mięs np. gęsiny czy wieprzowiny. Szałwia wzbogaci także smak cielęciny czy wątróbki. Posiekanymi listkami warto doprawić także zupę jarzynową oraz dania z roślin strączkowych. Szałwię należy jednak dodawać z umiarem, gdyż jej nadmiar zdominuje smak potrawy.